Mijn naam is Kees Mensen. Ik ben in 1955 geboren te Etten-Leur en woon hier nog steeds...

 

 

Ik ben vanaf mijn jeugd sportief bezig geweest. Dat kon zijn voetballen, hardlopen of fietsen.
Hardlopen vanaf 5 kilometer tot eenmaal de marathon. Sporten is voor mij iets wat ik graag doe met vrienden.

In mijn aller jongste jaren met de fiets naar Opa en Oma. Die woonde in het buitengebied en daar kon ik heerlijk spelen.

Ik heb vier jaar in Breda gewerkt en ben daar bijna altijd met de fiets naar toe gegaan. Dan kwam ik fris op het werk aan, maar ook weer ontspannen thuis. Verder heb ik altijd in Etten-Leur gewerkt en ben ik uiteraard met de fiets naar mijn werk gereden.

We hebben twee kinderen. Het was heerlijk om samen te gaan fietsen. Eerst met de kinderen op de fiets en zodra het kon de kinderen op hun eigen fiets. Even ergens stoppen om wat te drinken en te eten en dan weer verder.

Via Ton de Pijper kwam ik in aanraking met Henk Koenraads. Henk is bestuurslid van de Fietsersbond Breda voor het onderdeel Etten-Leur. Gedrieën proberen we de zaken voor Etten-Leur op te pakken.

We willen ons in positieve zin inzetten voor de belangen van de fietsers. Waarbij we met diverse anderen in gesprek gaan, zoals de gemeente Etten-Leur.

Nu ook met enkele politieke partijen omdat er in maart 2022 verkiezingen zijn. Het is voor ons zeer waardevol als het onderdeel fietsen ook voldoende terugkomt in het nieuwe programma.
Zelf denken we onder andere aan:
- het benoemen van knelpunten die het fietsen belemmeren
- adviseren bij het oplossen van probleemsituaties en vraagstukken rondom de fiets
- ondersteuning bij het opstellen van het nieuwe Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan (GVVP).

Met de bedoeling om aansprekende resultaten te boeken die goed zijn voor de fietsers.

 

Met vriendelijke groet,

Kees Mensen