Poll: Natuurlijk zijn dronken fietsers en voetgangers ook strafbaar!

Nieuws » * Meldpunt

Meldpunt:

- Heb je ook een onveilige situatie gezien? Stoor je je ook al enige tijd aan onhandige situaties voor fietsers? Denk je ook wel eens “dat had ik zelf heel anders opgelost”?

Meld ons dan de betreffende situatie via ons reactieformulier onderaan deze pagina. Bij voorkeur met foto(’s) en een beschreven toelichting. Wij kunnen het dan bespreekbaar maken in ons overleg met de gemeente.

- Graag delen wij je bericht op onze website met de andere bezoekers van de website, maar dat alleen met je uitdrukkelijke toestemming. Geef je keuze aan in het onderstaande reactieformulier.

- Lees onderstaand de ontvangen berichten.


Natuurlijk doe je er goed aan om het zelf ook te melden via de BuitenBeter App die je misschien al op je mobiel hebt geïnstalleerd.

Voor meer informatie ga je naar de BuitenBeter website...

Je kunt je melding ook aanbrengen door te bellen met 14076. In beide gevallen komt je melding direct terecht bij de gemeente, daar waar men jouw situatie kan oplossen.

Evengoed zijn ook wij benieuwd naar je onveilige ervaringen binnen onze gemeente.


Berichten:

 

1) Melder *

Anoniem: Naam en e-mailadres bekend bij de redactie.

Goedemiddag,

Wij wonen in de Waterdonken te Breda en hebben voor de NBS basisschool in Teteringen gekozen voor de kinderen. Om daar te komen moeten we de Oosterhoutseweg oversteken ter hoogte van Bakkerij de Jong. Dit oversteek punt wordt druk bezocht door voetgangers en fietsers. Je kunt de weg eerst half oversteken maar op het tussenstuk kunnen 2 fietsers staan en is het al stilstaan om je voorband of achterspatscherm niet te verliezen. Ik heb al meermaals een capuchon moeten grijpen om een ongeluk bij de kinderen te voorkomen. Er is contact gezocht met de gemeente maar zij hebben op de verkeerde plaats een bord (pas op school) geplaatst. De plaatsing van het bord is na het oversteekpunt. Het verkeer is beide richtingen op erg druk met zowel auto’s als streekbussen.
Ik zou he graag zo’n mooie opvallende fiets of iets soortgelijks willen zien bij dat oversteek punt.
Ik hoor graag bij wie ik hiervoor terecht kan of wat jullie eventueel nog als aanvullende informatie nodig hebben.

 


2) Melder*

Bas (volledige naam en e-mailadres bekend bij de redactie)

Beste mensen,

Nu het weer weer kouder gaat worden weten veel fietsers hoe gevaarlijk het is als er niet gestrooid wordt.
Bij ons in Teteringen hebben wij de basisschool De Mandt.
Op het fietspad wat daarnaast ligt wordt nooit aan gladheid bestrijding gedaan.
Het is het doorgaande fietspad van Breda naar Teteringen / Oosterhout.
Het probleem probeer ik al jaren aan te pakken, omdat de mensen van de gemeente met hun wagens al jaren op het kruispunt met de Burgemeester Verdaasdonkstraat stoppen en rechtsaf terug richting Breda gaan.
Als ze een paaltje verderop weghalen zijn ze al op dat stuk fietspad en dan de reactie: het ligt niet op de route.
Ik zie hier al jaren veel fietsers er onderuit gaan en dan baal ik goed als ehbo-er, dat de gemeente Breda zo nonchalant ermee omgaat.
Ik ben nu weer reeds vanaf oktober bezig om in contact te komen met de betreffende wethouder, maar dat is na weken van bellen nog steeds niet gelukt.
Misschien dat jullie als Fietsersbond een oplossing hebben.
Ze willen de ziekenhuizen ontlasten, maar een aantal honderd meter meer strooien is te veel.

Groet, Bas.


3) Melder *
Ruud (volledige naam en e-mailadres bekend bij de redactie)

Datum*

23 oktober 2021-17.59 uur

Bericht *
Hier weer een fraai voorbeeld van hoe Breda problemen oplost: Door de storm van afgelopen donderdag is er aan de Stationslaan een tak van een boom laag komen te hangen (zie de bijgevoegde foto's). Deze hangt nu zo laag boven het fietspad dat fietsers er niet onderdoor kunnen fietsen. Wat is de oplossing die hier gekozen is? Simpel, je zet aan 2 kanten van het fietspad hekken neer waarmee het fietspad wordt afgesloten. Fietsers: zoek het maar uit! Daarmee worden fietsers gedwongen om 2x over te steken over de drukke Stationslaan, en dat ook nog over een stuk wat aan de overkant helemaal geen fietspad heeft, vanwege de bouwwerkzaamheden die daar al 2 jaar bezig zijn. Via een melding aan BuitenBeter heb ik de suggestie gedaan om een boomchirurg te laten komen, die in een half uurtje de tak kan afzagen en het probleem oplossen. Maar nee, Breda zet er liever een paar hekken neer en laat die doodleuk zeker 4 dagen staan. Probleem niet opgelost, en veel extra onveiligheid gecreëerd.
Overigens hebben geïrriteerde fietsers inmiddels zelf de hekken al opzij gezet. Met wat slalommen kan je er ook langs fietsen.

 


Reactieformulier:

 

Attentie: Bij publicatie op onze website (met toestemming) wordt je volledige naam en e-mailadres niet vermeld!