Uitnodiging Verkeerspunten-Fietsroute Breda en Etten-Leur, op 14 april 2024...

 

Beste leden van de Fietsersbond en andere fietsenthousiastelingen,

Op zondag 14 april organiseert de Fietsersbond afdeling Breda/ Etten-Leur een fietstocht voor haar leden.  We willen op deze dag onze leden en andere fietsers ontmoeten op de fiets en daarbij met elkaar in gesprek gaan.

 

Er is niets te vieren. Er is geen gedenkwaardig jubileum dat aanleiding geeft. Er is ook niemand binnen de afdeling die zijn functie neerlegt.  Wij, dat zijn de actieven van de afdeling Breda/ Etten-Leur, willen de leden van de Fietsersbond leren kennen. Welke gedachten heeft u over het fietsbeleid binnen onze gemeente. Kortom, we vinden dat het tijd wordt om elkaar te ontmoeten. En natuurlijk doen we dat op de fiets.

 

De Fietsersbond Breda/ Etten Leur bestaat uit een kleine groep “actieven”, die maandelijks een overleg hebben over allerlei lopende zaken aangaande het fietsen in Breda, Etten-Leur en omstreken. We hebben ruim 300 leden die we misschien wel kennen, maar vrijwel nooit ontmoeten. Wij zijn benieuwd naar u, uw mening en wat we voor elkaar kunnen betekenen. Daarom organiseren we nu een evenement en nodigen we onze leden uit om op hun fiets te stappen voor deze fietstocht in en door Breda en naar Etten-Leur en weer terug. Kom 14 april op de fiets naar een van onze beide startpunten, in Etten-Leur (de Kapel) of Breda (Jeugdland).

 

We verzoeken alle deelnemers zich vooraf aan te melden (uiterlijk op donderdagavond 11 april) op de website van de Fietsersbond Breda: https://www.fietsersbondbreda.nl/  Zo zijn wij goed voorbereid op het aantal deelnemers dat we kunnen verwachten. Wij raden u aan om voor onderweg zelf eten en drinken mee te nemen. Daarnaast verzoeken we u een balpen mee te brengen om onderweg te schrijven. 

 

Tussen 9.00 en 10.30 uur kunt u op eigen gelegenheid van start vanaf een van beide startlocaties: Sportpark Jeugdland in Breda-Zuid óf de Kapel in Etten-Leur voor een afwisselende tocht van zo’n 38 km. U fietst langs verschillende opvallende en bijzondere verkeerspunten in en om de beide gemeentes. Halverwege krijgt u op de pauzeplaats een consumptie en iets lekkers aangeboden. Tijdens de fietstocht krijgt u een aantal vragen voorgelegd over die verkeerspunten. Zo willen wij uw mening peilen en u tevens mee laten denken over de aanpak van het fietsbeleid in de gemeentes. Aan het eind van de tocht komt u weer terug bij het vertrekpunt.

 

Indien u niet op de fiets naar de start locatie komt, maar de fiets op de auto vervoert, kunt u deze parkeren nabij de start locatie.  Neemt u vooral uw gezin, (klein)kinderen, vrienden en kennissen mee. Iedere actieve fietser is welkom. De tocht is overigens geen prestatietocht.  

 

Deelname aan deze fietstocht is geheel op eigen risico. We houden ons aan de verkeersregels en hinderen geen ander verkeer zonder aanleiding.

 

Indien u gebruik maakt van een GPS apparaat (of mobiele telefoon) op uw fiets kunt u de route volgen via de volgende link: Overzicht fietsevenement 2024  Klik hier...  De vragen bij de route kunt u ook inzien via onze website, maar desgewenst krijgt u deze ook bij de start uitgereikt.

 

Namens de Fietsersbond Breda/ Etten Leur,

Ruud Janssens en Henk Koenraads