Onveilige Stationslaan...

Update: blijkbaar heeft reageren toch zin, en op zijn minst wordt onze website goed bekeken. Het bord waarover ik in het onderstaande artikel schrijf (verboden voor fietsers) is afgelopen vrijdag verwijderd. Dat is op zich mooi, alhoewel ik in mijn artikel ook aangeef dat de situatie als geheel ook al onveilig was, dat blijft zo.

Ben je er ook al langs gekomen, bij die onmogelijke, onveilige situatie op de Stationslaan in Breda?  Het gaat om de kruising van de Stationslaan met de Christiaan Huygensstraat. Daar wordt aan de zuidzijde van de Stationslaan al zeker 2 jaar gebouwd en is er als gevolg daarvan, het fietspad aan de noordzijde van de nieuwe Stationslaan, tijdelijk een 2-richtingen pad gemaakt. Op zich was dit al zeer onveilig, omdat het fietspad echt veel te smal is voor 2 richtingen, en er ook geen extra voorzieningen zijn aangebracht gedurende die periode. Maar ja, het was beter dan niks.

Inmiddels is sinds ruim 2 weken het fietspad weer teruggebracht naar een 1 richtingspad, wat je duidelijk wordt gemaakt door middel van een verbodsbord voor fietsers, zoals op de foto's te zien is. De vraag is nu: waar moet je gaan rijden als je als fietser vanaf de kant van het station richting Doornboslaan / oost wilt gaan? Het fietspad aan de zuidzijde is nog steeds (en voorlopig gedurende de bouwactiviteiten nog wel) opgeslokt door een bouwplaats met een groot hek eromheen.

Toch maar over de autoweg, waar je niet hoort te fietsen? Geen idee.

De Fietsersbond heeft melding gemaakt van deze onmogelijke en onveilige situatie. 


Meldpunt:

Heb je ook een onveilige situatie gezien? Stoor je je ook al enige tijd aan onhandige situaties voor fietsers? Denk je ook wel eens “dat had ik zelf heel anders opgelost”? Meld ons de betreffende situatie. Bij voorkeur met foto’s en een beschreven toelichting. Wij kunnen het bespreekbaar maken in ons overleg met de gemeente. Ga naar onze meldpuntpagina en vul het reactieformulier in:

 


Natuurlijk doe je er goed aan om het zelf ook te melden via de BuitenBeter App. Een App die je misschien al op je mobiel hebt geïnstalleerd, of kunt installeren. Je kunt je melding ook aanbrengen door te bellen met 14076. In beide gevallen komt je melding direct terecht bij de gemeente, daar waar men je situatie kan oplossen.

Evengoed zijn ook wij benieuwd naar je onveilige ervaringen binnen onze gemeente.