De maquette van de binnenstad...

Eind september raakte bekend dat de gemeente Breda zomaar de grote maquette van de binnenstad - bijna 60 jaar oud - en altijd keurig bijgehouden, plompverloren in de vuilcontainer had gegooid!

Hij stond al jaren in de grote publiekshal in het stadskantoor aan de Claudius Prinsenlaan.

Er moesten drie nieuwe loketten  gespreksbalies bijkomen en daarvoor was de plek van de maquette het meest geschikt. 

Volgens veel mensen had men zo een ander plekje voor de maquette kunnen uitzoeken in de grote publiekshal, maar dat gebeurde niet.  De betrokken ambtenaren schijnen nog wel wat collega's gevraagd te hebben of zij een bestemming wisten, maar die konden blijkbaar niets verzinnen.

Bij de inschrijving voor de optocht bleken drie deelnemers, waaronder ons Fietsersbondbestuurslid Otto Knitel, de maquette als onderwerp te hebben gekozen!

Dun Otto als individuele deelnemer gaf aan dat hij in de optocht maar liefst 50 plekken zou noemen waarmee die maquette gered had kunnen worden. Hij duwde een kar door de stad waarop aan drie kanten die 50 plekken stonden, gelardeerd met leuzen over de wandaad van de gemeente. Op de voorkant sond dat Breda (Het Kielegat) tranen huilde over deze blamage... een Nieuwe Mark vol tranen: 'Da strôômt lekker deur' zoals het stadsmotto dit jaar luidde.

Het was dit jaar 50 jaar geleden dat Dun Otto voor het eerst meeliep in de carnavalsoptocht van Breda. Daarom liep hij ook op nr 50... voor het laatst als individueel. Hij gaat het wat rustiger aan doen. Volgend jaar loopt hij gewoon met een groep mee :-)