Schiermonnikoog wint titel Fietsgemeente 2022

Van Fietsstad naar Fietsgemeente...

 

De gemeente Schiermonnikoog is door fietsers uitgeroepen tot fietsvriendelijkste gemeente van Nederland. Dat werd vandaag, donderdag 2 juni 2022, bekendgemaakt op het Nationaal Fietscongres in Enschede. Om te vieren dat de kleinste gemeente van Nederland nu ook de ranglijst aanvoert, is de verkiezing vanaf nu door de Fietsersbond omgedoopt van Fietsstad naar Fietsgemeente 2022.

Niet alleen autoluw...

Volgens Fietsersbond-directeur Esther van Garderen verdient Schiermonnikoog de titel Fietsgemeente dubbel en dwars. “In 2020 wist Schiermonnikoog al hoog te scoren als beste Waddeneiland, maar deze keer pakken ze echt het goud, en het is verdiend. Natuurlijk helpt het dat Schiermonnikoog een autoluw eiland is, maar ook zaken als onderhoud en kwaliteit van de infrastructuur scoorden bovengemiddeld in de enquėte. Schiermonnikoog is een kleine gemeente met grote fietsdaden.”

Staatssecretaris Vivianne Heijnen (IenW): “Schiermonnikoog is een prachtig eiland waar je heerlijk kunt fietsen. Of je nu wind mee hebt of tegen de wind in een duin op moet fietsen, één ding weet je zeker: je komt altijd met een leeg en uitgerust hoofd thuis. Ik feliciteer Schiermonnikoog dan ook van harte met de titel Fietsgemeente 2022.”

Ook Koninklijke Gazelle, sponsor van de verkiezing, feliciteert Schiermonnikoog met de titel. “Dat er veel gefietst wordt op Schiermonnikoog, dat weten wij natuurlijk als geen ander. Of je nu een Gazelle huurt of je eigen fiets meeneemt op de boot, fietsers houden van Schiermonnikoog, en het eiland houdt van fietsers. Dat merk je aan alles. Goed bezig, Schiermonnikoog!”


Hoe hebben onze gemeenten gescoord?

Zie de onderstaande overzichten:

Klik op de bovenstande overzichten om ze te vergroten...