Waar mag snelheid naar 30 kilometer?’

 

In BN De Stem van dinsdag 12 december stond het  artikel: ‘Waar mag snelheid naar 30 kilometer?’.

Wij als Fietsersbond in het algemeen vinden dat de snelheid van auto’s in de bebouwde kom terug zou moeten naar 30km/uur.

In Oosterhout hebben wij dit onderwerp ook al diverse malen aangesneden bij de wethouder en ambtenaren van verkeer, echter zonder veel resultaat. We hebben al alle wijken als 30 km gebied ingericht is het antwoord. Dat is waar, maar dat geldt niet voor wat de gemeente noemt, de doorgaande wegen. Dat zijn dan de Holtroplaan/Slotlaan, Bredaseweg, Tilburgseweg/St. Antoniusstraat/Abdis vanThornstraat enz. Men zegt dan ook dat daar fietspaden langs liggen. Dat is ook zo, maar dat zijn toch voor 30-40% fietspaden die van het autoverkeer gescheiden zijn door slechts een witte scheidingsstreep. Dat wordt beter en veiliger als de maximale snelheid naar 30 km/uur wordt teruggebracht. Het wordt ook prettiger op de weg.

Op alle genoemde Noord/Zuid-richtingen gedraagt de automobilist zich als op een racecircuit.

Als u wegen kent, ook buiten de gemeente Oosterhout, waar men zeker 30 km/uur zou moeten invoeren, denk er dan over na om dit aan BN De Stem  te laten weten. Wie weet helpt het om de snelheden naar beneden te krijgen.

Jan ter Haar

Secretaris