Oversteek Vijfhuizenweg-Lichttorenhoofd een onoverzichtelijke verkeerssituatie...

Fietsers vanuit de Lage Vaartkant moeten via een  bijzonder onoverzichtelijke verkeerssituatie hun weg      naar het Lichttorenhoofd of de Kloosterlaan vervolgen.   Het betreft hier een druk kruispunt met veel snelverkeer. Door de onduidelijke situatie verzuimen veel automobilisten om hier richting aan te geven.

Om een beeld te kunnen krijgen van het naderende verkeer moet men volledig achterom kijken.

Veel fietsers kiezen er nu dan ook voor om vanuit het tweerichtingenfietspad langs de Lage Vaartkant aan de linkerkant tegen het fietsverkeer in te blijven rijden, zeker ook niet ongevaarlijk omdat er ook een overweg tussen zit.

Voor de oplossing, om aan de westzijde van het Lichttorenhoofd het tweerichtingenfietspad door te gaan trekken, wil de gemeente de benodigde twee ton niet uittrekken.

ProRail wil aan het oplossen van deze situatie graag meewerken, de spoorwegovergang wordt er immers veiliger door, echter de kosten van de aanpassing van de spoorwegovergang komen dan wel voor rekening van de gemeente.

De gemeente denkt wel na over een tunnelverbinding aan de Ambachtenlaan voor alle verkeer. Helaas kan de eventuele uitvoering hiervan nog geruime tijd duren.

Foto genomen vanuit het Lichttorenhoofd