Poll: Natuurlijk zijn dronken fietsers en voetgangers ook strafbaar!

Nieuws » Update het Groot Bredaas Fietsdebat
Het Groot Bredaas Fietsdebat
Fietsersbond Breda - Etten-Leur

Update:  Het Groot Bredaas Fietsdebat gaat door!

Op zondag 12 december zullen de politieke partijen die deelnemen aan de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen alsnog met elkaar live in debat gaan over het fietsbeleid en de fietsers in Breda.

Nadat het oorspronkelijk geplande debat afgelast moest worden vanwege de verscherpte Covid-19 maatregelen, zijn we blij dat we op zondagmiddag 12 december tussen 14.00 en 16.00 uur alsnog kunnen horen wat de fietsplannen zijn van de volksvertegenwoordigers die wij straks in de gemeenteraad gaan kiezen.

Voor dit evenement zijn maximaal 30 plaatsen als publiek beschikbaar. Daarnaast zal het debat ook online te volgen zijn middels een live streaming.

Voor zowel het live bijwonen als de online streaming dienen belangstellenden zich (opnieuw) vooraf aan te melden. (Zie de onderstaande aanmeldknoppen)

De live bezoekers moeten bij de ingang hun Coroncheck-app kunnen tonen, naast een geldig identiteitsbewijs. Voor de livestream kunt u rustig thuis blijven.

Wij hopen met de nieuwe datum alsnog een geslaagd evenement te organiseren. Bent u net als wij heel benieuwd naar de standpunten ten aanzien van de mobiliteit in Breda en dan vooral op fietsgebied?  Sluit dan aan op zondag 12 december. 

 

Zoals eerder aangekondigd zullen alle partijen die meedoen aan de verkiezingen van 16 maart 2022 voor de nieuwe gemeenteraad, live met elkaar in debat gaan over 'DE FIETS en HET FIETSBELEID in Breda'.

Centraal staan de standpunten en visies van de verschillende partijen over de fiets(er), het fietsbeleid en wat er de komende zittingsperiode van de verschillende partijen te verwachten valt op dit gebied.

Tot nu toe hebben wij van vrijwel alle partijen een positieve reactie ontvangen over hun deelname. Dat stemt ons goed en geeft ons vertrouwen in een goede kans van slagen van deze avond.

- Meld u aan voor het live bijwonen via de aanmeldknop... 

- U dient zich ook vooraf aan te melden, indien u mee wilt kijken via onze livestream. Na aanmelding ontvangt u een uitnodiging.

Het live debat wordt gehouden in wijkcentrum de Zandberg, Zandberglaan 54/BIS te Breda. Er is voldoende ruimte voor fietsparkeren beschikbaar.

Om de toegang rustig te laten verlopen zal de zaal open zijn vanaf 13.15 uur. Zo hopen wij de bezoekers gespreid binnen te kunnen laten.

Uiteraard zullen wij de voorschriften op het gebied van de Corona preventie in acht nemen, te weten:

  • Bij klachten, verkoudheid of vermeende Corona verschijnselen dient men thuis te blijven.
  • Alle aanwezigen dienen voorafgaand aan de entree de Coronacheck app te kunnen tonen, naast een geldig legitimatiebewijs.
  • Bij het lopen door de zaal dient men een mondmasker te dragen.
  • Zowel de bezoekers als de debatters zullen een vaste plaats toegewezen krijgen waar ze gedurende de middag (op min. 1,5 m van elkaar) zullen zitten.
  • Er is geen catering open tijdens de debatten, voorafgaand aan de opening van het debat kan men koffie/ thee mee naar de plaats nemen. Er is water aanwezig bij de zitplaatsen.

De uitnodiging:

Geachte Bredase fietser,

Op zondagmiddag 12 december a.s. organiseert de Fietsersbond Breda het Groot Bredaas Fietsdebat.

Hierbij nodigen we jou als Bredase fietser uit, om aanwezig te zijn bij dit Groot Bredaas Fietsdebat.

Daarnaast nodigen we in ieder geval de leden van de Fietsersbond uit.

Op deze middag dagen wij alle partijen die voor de nieuwe gemeenteraad (verkiezingen 16 maart 2022)  in de race zijn, uit om live met elkaar in debat te gaan over DE FIETS en HET FIETSBELEID in Breda. We zijn benieuwd wie er als boegbeeld van de partij naar voren geschoven wordt, de lijsttrekker of de woordvoerder mobiliteit. Centraal staan de standpunten en visies van de verschillende partijen over de fiets(er), het fietsbeleid en wat er de komende zittingsperiode van de verschillende partijen te verwachten valt op dit gebied.

Als Fietsersbond Breda maken wij ons sterk voor de positie van de fietser in het verkeer en de voorzieningen die er voor deze verkeerdeelnemer geboden worden. Wij zien reikhalzend uit naar goede plannen en voorstellen waar we als belangenorganisatie blij van worden.

Als Bredase fietser begeef je je dagelijks door het verkeer in en rond de stad. Zo merk je voortdurend de gevolgen van de afspraken die in de gemeenteraad, maar bovenal door het college van B&W gemaakt worden. Word je daar blij van, of wil je meer of het misschien anders? De politieke partijen zitten als het ware voorop op onze fiets en bepalen zo de ruimte die de fietser binnen het verkeer mag en kan innemen. Wij zijn vooral benieuwd wat we de komende 4 jaar van de diverse partijen kunnen verwachten.

Je kan aanwezig zijn op deze middag en je kan zelfs je stem laten horen. Uiteraard zal ook de pers aanwezig zijn en zullen wij verslag doen van de uitspraken van de diverse partijen.

Wij hopen op een enthousiast en betrokken publiek

Namens de Fietsersbond Breda,

Ruud Janssens, voorzitter.


1 Aanmeldformulier:

Het Groot Bredaas Fietsdebat bijwonen.

2 Aanmeldformulier:

Het Groot Bredaas Fietsdebat volgen via Livestream.


De huidige politieke partijen in de gemeenteraad Breda: